Historie

Fossefallet supporterklubb med etablert februar 2005 av ildsjelene Glenn Lund, Steinar Røed og Bjørnar Olsen etter initiativ fra den gangens FK Sparta Sarpsborg, representert av Morten Nilsen.Det ble naturlig nok startet i det små. Div. utstyr ble kjøpt inn og medlemmer ble vervet.
Allerede etter halvspilt 1.sesong ble styret utvidet. Det var mye å gjøre på få personer og dugnads ånden var stor. Tidlig i sesongen kommer også Kjetil Frøne inn i styret som nestleder. Det skulle tidlig vise seg at Bortebane og busser ble Fossefallets sterke side i oppstarten. I løpet av den første sesongen ble det fylt opp busser til en stor del av kampene. Som blant annet opprykks rivalen Notodden hvor det ble fylt opp 3 fulle busser og en minibuss. Det samme hadde vi mot Bærum tidligere på sesongen. Denne sesongen ble kronet med opprykk til 1.divisjon.

2006

Det rådet en begeistring i byen etter et fantastisk opprykk og en makt oppvisning mot Fram Larvik i opprykks kampen. (15-0) Fossefallet supporterklubb innkvarterer seg på Scotsmann pub i gågata. Borteturene fortsetter å være en opptur. Med oppsatte busser til så godt som samtlige bortematcher. I dette året sitter Glenn Lund, Kjetil Frøne, Kim Erik Ballovarre, Ole Martin Kistiansen, Aleksander Kristiansen og Terje Vågan. Sesongen ender med en bortetur til Jæren hvor både Bryne og Fk Sparta Sarpsborg trenger uavgjort. Bryne på sin side havner på kvalik og FK Sparta Sarpsborg berget plassen. Påfallende ender det 1-1.

2007

Dette året byttet vi stampub fra Scotsmann og inn i bakgården til nyåpnede Oppe & Nede. Dette var en følelsesmessig berg og dalbane av en sesong. Guttæne på matta var gode på stil, men dårligere på poeng. Sesongen ender i nedrykk, men ettersom Raufoss mister plassen pga økonomisk rot blir plassen berget i siste time.. På slutten av sesongen inngår SFK og Sparta en intensjonsavtale om et samarbeid. De to siste årene har verken hatt den sportslige eller publikumsmessige oppturen vi hadde trodd på forhånd, men de aller ivrigste holdt allikevel koken oppe og meste parten av bussene ble fylt opp. Dette året kom også de første jentene inn i supporterklubben med søstrene Linn og Maren Belsby. Øvrige medlemmer var Kjetil Frøne, Ole Martin Kristiansen, Alexander Kristiansen, Raymond Haugen og Terje Vågan.

2008

Leder Glenn Lund trakk seg tilbake og nestleder Kjetil Frøne tok over kapteinbindet., mens Frank Githmark ble nestleder. Sarpsborg fk går inn i sammarbeidet og er sammens med Sparta de to største aktørene. Det blir et sammensurium av navneforslag som til slutt ender på Sarpsborg 08 Fotballforening. Den gamle IFK Gøteborg helten Conny karlsson tar over vervet etter Kai Andersen. Det øynes en stor fremtid uten at det helt tar av på hverken publikum, på banen eller på sponsorsiden. Det merkes heller merkbart på Fossefallet at alle klubbene i distriktet står sammen. Kjetil Frøne, Frank Githmark, Linn Belsby, Maren Belsby, Raymond haugen, Ellen Bjørnson, Thor Ivar Bjørnson, Inger Hansen og Sissel Nilsen sitter i styret dette året. Fossefallet gjør et ansiktløft på sin logo dette året. Hovedsaken til endringen er grunnet logoendring på sammarbeidsklubben hvor den røde logoen til Fk Sparta forsvinner. Fossefallet ønsket å ha med røde elementene som symboliserer den gamle arbeiderklassen. Den blir fjernet og et mer moderne design faller på sin plass.

2009

Samarbeidsklubben var på vei mot konkurs og Fossefallet måtte sette inn alle kluter for å bidra for klubbens eksistens. Store deler av Fossefallets oppgave dete året var dugnad for Sarpsborg 08 overlevelse. Trener Conny Kalsson trekker seg for å hgjelpe klubben økonomisk, Tidligere keepertrtener Roar Johansen tok over jobben å fikk snudd skuta og klarte å snu fra nedrykk(nestsiste plass) til kvalikk til Tippeligaen. Hans første kamp var borte mot Skeid på bislett. Skeid var eneste lag under oss på tabellen. Vi fylte opp hele tre busser, men vi turte ikke å håpe på at det skulle komme så mange som 800 blåhvite på tribunene. Sesongen ble en ren sjarmøretappe etter dettte, i alle fall rent sportslig. Denne snuoperasjonen opplevde vi i løpet a3,5 måneds tid. Noe av det mer absurde opplevde vi da vi satte opp buss til Bislett for å møte Skeid, det enste laget under oss på tabellen. Vi var allerede overasket da vi fylte opp tre busser. Mer oversasket da da vi regnet med med rundt 300 publikummere på tribunen, isteden var det i overkant av 800 blåhvite! Noe som form ange resulterte i vendepunktet for Sarpefotballen, Da vi slo laget fra ‘’den andre byen’’ i kvalikken. Vi nådde også et absolutt klimaks da vi fikk bussene og klarte å fylle så mange som 32stk som vendte nesa mot elveutløpet. I de neste kampene røk vi ut for Konsgvinger på målforskjell. Noe som resulterte i at Sarpsborg og ‘’den andre byen’’ hadde sine fotballag i samme divisjon på mange år. Styret dette året var Kjetil Frøne, Raymond Haugen, Linn Belsby, Maren Belsby, Dan Joacim Nielsen, Sissel Nilsen, Inger Hansen, Thor Ivar Bjørnsen og Ellen Bjørnson.

2010

En ny tilværelse for Fossefallet og Sarpsborg 08 er i gang. Men vi er fortsatt en underdog som ingen har krav eller store forventninger til. Supporterklubben vokser mye denne sesongen. Det blir satset hardere på Tifo og fremførelsene på tribuna blir større. Ting effektiviseres og kapitalen vokser. Supportertribunene er til tider stappfulle, noe man ikke har vært bortskjemt med tidligere. Stemningen tar seg betraktelig opp å supporterkulturen blomstrer for alvor. Det samme gjør medlemstallet, folket får for alvor opp øynene for Fossefallet. Etter en meget sterk høst ender det hele med opprykk til Tippeligaen. 36års ventetid er endelig over! I dette året satt Kjetil Frøne, Raymond Haugen, Flemming Draget, Dan Joachim Nielsen, Linn Belsby, Maren Belsby, Jonas Wergeland, Fazli Maxharraj og Fluturim Maxharraj.

2011

Vi var tilbake i det gode selskap, vi skulle igjen få spise kirsebær med de store. Og det hele startet som en uvirkelig drøm med 3-0 seier hjemme på en stappfull Sarpsborg stadion. Vi ble omsider innhentet av en brutal virkelighet. Uansett sportslig resultat denne sesongen var dette en nesten en utelukkende lang fest for Fossefallet sin del. Vi var igjen meget sterke når det kom til bortetribuner. Vi var godt representert der det kunne representeres. Nærmere 900 blåhvite supportere lagde et solid trykk på Marienlyst i 2.bortekamp. Vi satte farge på tilværelsene. Vi satte oss i respekt på bortebane og ble meget godt likt på hjemmebane med måten vi tok i mot gjestende supportere. Vi merket både positivt og negativt at livet i eliten er en annen hverdag enn i lille Adecciligaen. Men uansett hvor mye man vrir og vender på det så følte vi oss hjemme her. Alt som var blitt jobbet for i mange år var mer eller mindre en virkelighet her. Store stadioner (selv om vi ikke har det) Mange supportere som tar deg i mot på bortebane og mange gjestende supportere her hjeme som setter både farge på byen og tribunene på Sarpsborg stadion. Det er slike ting vi strekker oss etter. Supporterkulturen vokste og medlemsmassen vokste yttligere. Når alt kommer til alt føler vi at hører hjemme i Tippeligaen. Så kravet ble satt tidlig at vi skulle tilbake igjen. I styret dette året satt Kjetil Frøne, Per Aksel Lundgreen, Raymond Haugen, Flemming Draget, Jan Olav Olsen, Linda Grønn, Fazli Maxharraj, Fluturim Maxharraj og Pål Martin Klemsdal Wernersen.

2012

Ned for å snu stod det på banneret som gikk over Fossefallet tribuna i siste serierunde i Tippeligasesongen. Det ble også målet som klubben satt seg. Som også styreleder Hans Petter Arnesen sa; en ting å si det, en annen er å gjøre det. Vi følte det godt på kroppen at dette var en sesong ‘der nede’. Dette året ble også styret utvidet med to styremedlemmer. Dette året ble også salgsavdelingen utvidet. Vi investerte i en salgsvogn og vips så ble ‘’buæ’’ på stadion et faktum. Fossefallet har også slitt de siste årene med plass til alle eiendeler. Logistikken ble dermed en del enklere når vi fikk lagret alt i en 8fots container bak tribuna vår på stadion.Det ble også investert stort i Tifo, noe vi kommer til å nyte godt av i mange år fremover. Før sesongen ble også klart at Fossefallet måtte stå bak mål. Vi så på mulighetene å så på dette som en mulighet til å utvikle oss ettersom vi nå hadde en tribune vi skulle ha 100% kontroll over. Dette viste seg å bli en utfordring for oss. Dette måtte vi jobbe hardt for og vi ble mot slutten av året enig med klubben at fossefallet måtte tilbake på langsiden. Takket være vår gode dialog med klubben så ble det også slik. Kjetil Frøne, Per Aksel Lundgreen, Jan Olav Olsen, Pål Martin Klemsdal Wernersen, Fazli Maxharraj, Linda Grønn, Sonja Iren jacobsen, Thor Erling Sørensen, Tom Arild Olsen, Nils Bjørnar Nilsen og Jonas Groth var sittende styre. Året ble kronet med et forventet opprykk og et verdig farvel med vår kjære trener Roar Johansen. En æra i sarpefotballen er over. En mann og en tid som aldri vil bli glemt.

2013

Vi er tilbake!