Alla heter Glenn i Göteborg!

019
Et slags reisebrev fra Ingeniören!
Med 15cm snø kunne det ikke ha vært enklere å dra fra Olavs by.. Når snøen lå over byen ble i hvert fal undertegnede noe urolig for om matchen i det hele tatt skulle bli spilt. For om det hadde ligget snø på Hjällbovallen hadde ikke kampen blitt spilt idet hele tatt. Men en kort telefon til hotellet så var det i orden. ‘’Det snøar inte i Gøteborg’’! Deilig!

Med nesa sørover på E6 med første stopp på Torp Köpsentrum var stemningen i bussen allerede meget god. Her var et besøk på systembolaget nøye planlagt. Noen av oss tok til og med turen inn på resturant briggen hvor det var både mat og ølservering. Noe som førte til at tiden muligens gikk noe fort eller?

Jo lenger sør på den svenska västkusten vi kommer jo mindre snø ble det, og vel fremme på Hjällbovallen som ligger nord i Göteborg lå det ikke et snøfnugg og det var hele 6grader i lufta selv om det var ganske så grått ellers.. Noe spesielt var det å høre ‘’Snart skiner Poseidon’’ når Sarpsborg 08 spillerne går ut på en bane som er på høyde med Borgenbanen. Pluss et tak da vel og merke.  Men uansett så ble ikke dette akuratt noen kamp å skrive hjem om. Første omgangen var langt under par i for oss som sto å så på. En god del bedre i 2.omgang. Spesielt fremover så satt kombinasjonene bedre. Det resulterte i et noe pyntet resultat 2-0. På Hjällbovallen fikk man se på forholdene til svensk breddefotball. Dette er hjemmebanen til Gunnilse IS. Her ble det servert skikkelige pølser i kiosken også, Nemlig ‘Trollkorv’ De som smakte på den måtte ha drikke ved siden av for å si det sånn.. Nå var det vel ikke akkurat mangel på væske på denne bussen heller.. Man fikk også se at det var noe forskjell på vakthold når det gjelder norsk og svensk fotball. Her var det ekstra mye politi og til og med noe spesielt uniformert supporterpoliti som jobber 014fast på alle større sportsarrangementer. De er spesialtrente til å ta seg av supporterbråk. De har vel knapt hatt en roligere dag på jobb.

Etter en kort busstur inn til sentrum blir bussen parkert på utsiden av Quality hotell panorama som lå like ved Liseberg. Når kofferter og smått var på plass bar det inn til O’learys på Avenyn hvor vi skulle møte Geir Bakke, Tom Freddy Aune og Thomas Berntsen. De stilte velvillig opp til spørsmål og prat med de drøye 35stk som hadde møtt opp. Spørsmålene kom og de svarte velvillig.. Det ble en meget hyggelig kveld med god mat og mye drikke..031

Fredagen ble en noe friere dag hvor hver og en gjorde som de selv ville.. De fleste av oss var alikevell samlet.Kl.12.00 hadde fossefallet fått privilegiet til å slippe nyheten om den danske spissen Patrick Mortensen. Så i lobbyn på på hotellet holdt Fossefallet en aldri så liten kunngjøring. Folk har jo som trenerteamet merket seg dagen føre ønsket seg en spiss!

I solskinnet på Avenyn var det lite som kunne ha vært bedre. Deilig drikke i glasset, sol i ansiktet, yrende uteliv og herlig selskap. Kan ikke be om mer når Gøteborg viser seg fra sin beste side. ‘Hard Rock Cafe, The Dubliner, Rock Baren, John Scots pub, O’ learys og Harrys var steder som ble hyppig besøkt av særpingær denne helga. Fredagen ble en lang dag for mange da puber og nattklubber er oppe til kl.05.00, noe lengre enn i norge…

Med utsjekking kl.12.00 rettet vi nesa mot Norge kl.12.30. Noe drøy kø ut av Gøteborg grunnet en ulykke men vi kommer oss i vei å får et lite besøk på systemet også.. Viktig å fylle kvota..

Kommentarer

comments

Publisert i Ingeniörens hjørne, Nyheter