Reisebrev fra Ingeniören!

046
Årets tur gikk til Kristiansand og her noen ord og bilder..
003Årets tur er alltid en højdare  og det var intet unntak denne gangen heller.. Årets tur er alltid gratis og denne gangen var det Storbyen som sponset oss. I den anledning hadde vi arrangert en liten happening før avreise hvor vi takket for bidraget ved å ha avreise fra storbyen. Før avreise hadde vi også en liten greie hvor intervjuet Martin Thømt jensen og Steffen Ernemann.

Vi var noe skuffet over påmeldingene men vi ga bussene til Skien noe av skylda for det. Stemningen er god allerede fra starten, spesielt når det begynner å tralle frem noen toner fra en kassegitar bakerst i bussen. Når trubaduren startet var det meget få som holdt kjeft! Moss-Horten er standard, fantastisk båtreise.. Maritimt og kulinariskt cafèbesøk over fjorden. Det fleipes tidlig med de hyggelige prisene..

039Dette ble en behagelig tur hvor vi ikke måtte rekke noe som helst, når bussen til og med har toalett så er komforten på topp. Noe vi fikk erfare på den negative måten på vei til skien. Dårlig tid og uten toalett?.. Ikje bra! Da kom klagene omtrent ved Rygge…

Vi tok noen korte stopper for å strekke på beina med jevne mellomrom. Selv med toalett på bussen er det allikevel 7-8 kæll  som står pent og pyntlig på rekke og rad. Er noe med friluft..

034Vel fremme i Kristiansand var det å få booket seg inn på Scandic hotell bystranda. Her starter morroa når den hotellansvarlige begynner med reprimander allerede før vi har fått romkortet. (Lover godt) Dette er et hotell som har avtale med Tigerberget i Start om å ta imot gjestende bortesupportere. Den ene reprimanden følger den andre med en trussel om å ringe Sikkerhetsvaktene… Dette er et familiehotell bla bla…
Fossefallet supporterklubb har reist land og strand hver eneste sesong i snart ti år, aldri har vi opplevd noe i nærheten av hva dette kvinnemennesket klarte å prestere av dårlig service.. Ellers var hotellet helt topp.. De andre ansatte også. Vorspielet ble da noe amputert men skoj ble det uansett. Vi inntok Harvey’s sportspub utover kvelden og resten hører til den enkeltes hukommelse..

Dagen derpå kom og alle er nysgjerrige på om alle har overlevd. Det hadde man, noen med trangere hjelmer enn andre. Vi hadde denne gangen fått samme hotell som spillerne. (noe som vi ellers ønsker å unngå) Så i skjønn forening er noen i toppform, mens andre har en del i igjen formtoppen.. Men når det er sagt. Hva er vel bedre en hotellfrokost? egg og bacon med bønner og pølser..mm! Rett og slett snadder..

030Etter en times tid en kampdagen for alvor i gang. Vi booker ut av hotellet og setter oss igjen i bussen som nesa mot pubben. Stedet var igjen Harvey’s og det er der vi skulle oppholde oss frem til kort tid før kampstart. Her gikk seiersrop og hymne om hverandre! Praten gikk om hvor viktig denne kampen var og at både Vålerenga og Viking hadde avgitt poeng. Semifinalen var glemt og vi så nå oppover på tabellen, ikke nedover. Vi fikk også et lite besøk av Sportsjef Thomas Berntsen, han kjøre en tilnærmet startoppstilling og fikk en del spørsmål ang diverse spillere. Han fikk også med seg en liten hyllest og folk sa hvor fornøyd de var med tingenes tilstand.

Etter en del timer på puben gikk bussen til praktfulle men, folketomme Sør arena. Snaue 100 blåhvite hadde 035funnet veien bortetribunen og det var vel nesten 50-60 meter til første sete hvor det satt en sørlending. Kampen starter ok, og det var litt som ventet at våre blåhvite styrete kampen i 1.omgang men det var allikevel Start som tar ledelsen. Etter sidebytte tar Start mer initiativet, det gjør at det blir noe mer rom fremover. Martin Wiig gjør det like enkelt som det er genialt med en vakker scoring og optimismen blir stor på tribuna..  Resten er histore og det ender med 3-1 tap på Sør arena.. Noe skuffet og noe over misfornøyd med dommeren.. (merkelig!)

Noe slukøret tilbake til bussen med mål om å rekke siste ferge med Bastøfosen… Slike hjemturer er ofte lange og drøye men, folk holdt humøret oppe og turen gikk relativt smertefritt. Folk var rett og slett slitne og dette medfører ofte til at latteren sitter løst. (ler ofte av ting som vanligvis ikke er så festlig…)046

Dette var en utelukkende herlig tur med en herlig gjeng med blåhvite sæpringær! As usual! Dette gir mersmak og jeg håper at alle sitter med samme følelse som meg! Takk skal dere ha alle som vær med å gjøre dette til den højdaren av en tur som det ble.. Stolt av å være særping på tur i Norges land!

For det vil blåse en vind!!…..

Kommentarer

comments

Publisert i Ingeniörens hjørne, Nyheter